ПРИРОДА И ВЕШТЕ РУКЕ ДО НАУКЕ

 

                        slika 1

Двадесет први је век. Живи се брзо. Људи немају времена да се здраво хране, а камо ли да открију још једну снагу биљног света природе, а снага је у    њиховом   пигменту.   Он трајно боји.

 Јесте ли знали да се велик  извор природних боја може наћи и у вашем дворишту. Корење, орашасти плодови и цвеће су уобичајен извор за природан начин бојења. Јесте ли приметили да боје утичу на расположење? Зато није необично да људи  од  древних времена боје тканине разним средствима.

            Жута, наранџаста, плава, црвена, зелена, смеђа и сива су најчешће доступне. Многе природне намирнице одличне су за бојење тканина, и, наравно, то су углавном оне чије мрље ћете тешко уклонити када нехотично настану.  Дакле, ако намеравате да будете еколошки свесни, волите старе рецептуре, а желите новом бојом да освежите стари одевни предмет или желите да експериментишете и научите корисне вештине, крените са нама у диван свет спремања боја, потпуно природних и неодољивог шарма.

Данас мало ко има времена да се бави  ручним радовима. Али, уколико желите да се разликујете и да направите оригинални комад, то можете покушати код куће са природним, нешкодљивим бојама.

Хајде да се мало играмо природом и бојама!

               ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ??????????